Még hogy minden rendben lehet az olajszállításokkal!

Megosztás

Továbbra is akadozik az üzemanyagellátás egyes benzinkutaknál, települések maradhatnak üzemanyag nélkül. 

Mint ismert, a napokban Ukrajna leállította a Barátság kőolajvezeték egy szakaszát. 

Erre reagálva Szijjártó Péter a Facebookon beszélt a Barátság leállásáról. Kijelentette: az ukrajnai harci cselekmények miatt további leállásokra, szállítási ingadozásokra, akadozásokra kell számítani. Az energetikai infrasruktúrát érő támadások miatt a kőolajvezeték működéséért felelős villamosenergia-ellátást biztosító rendszerek megsérültek. Az áramkimaradások érintik a Barátság működését is – mondta a külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve: a javítások folyamatosan zajlanak. Ezzel együtt azt ígérte, hogy ez nem fogja befolyásolni a magyar ellátást, a kormány felkészült a problémák kezelésére.

Nos, hogy mennyire felkészült, az kétséges.

Az üzemanyagellátás ugyanis akadozik az országban. Főleg a kisebb benzinkutaknál.

„Az ország biztonsága és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-án kezdődő héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek” – írta a Mol a magyar vidéki családi tulajdonban lévő kis benzinkutak üzemeltetőinek korábban, amit a telex.hu közölt.

Azt is megírták, hogy az elmúlt napok csökkentett beszállítói kapacitásra vonatkozó bejelentései nyomán a Shell-kutakon tankolásonként maximum 20 ezer forintért vásárolható 95-ös piaci áras benzin, ami nagyjából 30 litert jelent, míg maximum 50 ezer forintért piaci áras dízel.

Kapcsolódó cikkek